Så jävla irriterande

Jag hade inte tänkt o berätta detta för er, men jag måste för jag e så ledsen o förbannad över att det finns människor som bokstavligen snor andras verk o använder det för o sälja eller eget bruk. DET är enligt mig inte acceptabelt (om man inte har fått tillstånd)! Hur svårt kan det vara o fråga?

Min kusin var häromdagen inne i en t-shirt butik som trycker tröjor efter önskemål. Hon frågade försäljaren om hon kunde få se exempel på hur deras tryck ser ut på tröjor. Då såg hon MIN bild i butikens dator! Hon trodde att jag hade kontaktat dom för o trycka mina tröjor där, men jag har inte kontaktat någon tryckeributik/företag inom sverige! Snacka om att jag blev chockad när hon ringde o berättade det för mig. Jag vet inte vad jag ska göra.. jag känner mig lurad och hjälplös. Jag vet inte vad dom gör med min design i deras butik. Jag vet inte om dom säljer det o tjänar pengar på min design eller om det e någon som redan har gjort beställning.

Jag har frågat mina nära vad jag ska göra och dom svarar att det inte finns så mycket o göra än o slänga en ful ”no copyright” över alla mina verk. Det e skit tråkigt, men om det e det ända jag kan göra för att skydda mina verk så gör jag det! Vad hade ni gjort?

blogstats trackingpixel

4 reaktion på “Så jävla irriterande

 1. För det första är du så otroligt begåvad enligt mig! Har du gått/sökt till någon konstskola? 😀 Angående stölden så är det ren stöld och ska polisanmälas. Man får aldrig stjäla någons verk och särskilt inte i vinstintresse! En stor % av de intjänade pengarna är DINA och dessa har dom själva behållt. Det är precis samma som med detta med piratebay och du vet ju vilka miljonskadestånd dom blev skyldiga till (iof handlade det om tusentals stölder). Jag hade anlitat en advokat helt ärligt, polisen i Sverige bedriver ju inga utredningar alls verkar det som.

  Keep up the good work! Jag ska favoritmarkera din blogg 😉

  • Tack så mycket!! :) Nej det har jag inte! Jag e 100 % självlärd. Vill gå på kungliga konsthögskolan, men det e väldigt svårt o komma in där. Kanske ska söka dit bara för att. Har faktiskt funderat på o göra det :) Ja precis. Polisen gör ju ingenting, därför känns det onödigt o polisanmäla det! Men jag ska dit till butiken o sätta han/dom på plats!! 😛 Haha! Tack så hemskt mkt! KRAM!

 2. Jag har varit med om något liknande, där man på en sida sålde mina teckningar som bakgrundsbilder till mobiltelefoner. Jag struntade i det, men för dig som har tänkt använda dina teckningar till tryck, så är det annorlunda. Jag skulle kontakta butiken i fråga och be dem sluta använda dina verk.

 3. Hej!

  Förstår att du måste känna dig uppriven men de har inte rätt alls att ta dina bilder, tror tom att du kan anmäla detta och få ut böter eller liknande? Och om du kontaktar butiken själv så kan de säkert få fram vem som önskade ditt tryck osv.

  Så fort du startar en blogg eller egen hemsida så har du copyright på alla dina saker! Inte ok att folk gör så då jag själv håller på med konst, så förstår känslan.

  Fortsätt med det du gör, du har massa begåvning! Ta vara på det! :))

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>